Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mr. Constantin Spînu

 


Comunicat nr. 47


Militar român căzut la datorie în Afganistan


Un militar din Batalionul 21 Vânători de Munte ,,General Leonard Mociulschi” a căzut la datorie astăzi, 26 februarie, în Afganistan.

Sergentul major Chira Claudiu se afla într-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul). În jurul orei 15.30 (ora României), la aproximativ 50 de kilometri de Qalat, al doilea autovehicul de tip Humvee (HMMWV) din coloana de cinci a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

În urma exploziei, sergentul major Chira Claudiu, grav rănit, a primit asistență medicală la fața locului și a fost evacuat cu un elicopter MEDEVAC. Pe timpul transportului spre spitalul din Kandahar, subofițerul a decedat. Militarul avea 30 de ani, era căsătorit, fiind angajat al Ministerului Apărării Naționale din 2002.

Militarii Batalionului 21 Vânători de Munte ,,General Leonard Mociulschi” din Predeal acționează în Afganistan din luna ianuarie a acestui an.

Conducerea Ministerului Apărării Naționale își exprimă profundul regret pentru această pierdere și este alături de familia greu încercată.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naționale