Bine aţi venit în "tabăra noastră"
un proiect naţional pentru elevii din învăţământul gimnazial

Bine aţi venit în "tabăra noastră" - un proiect naţional pentru elevii din învăţământul gimnazial.

Doriţi să trăiţi momente de intensitate maximă?

Doriţi să vă verificaţi cunoştinţele teoretice şi potenţialul fizic şi psihic?

Vreţi să vizitaţi locuri la care, în mod normal, aţi avea accesul limitat?

Dacă răspunsul dumneavoastră este afirmativ, "Tabăra de vară pentru cercetaşi" - o iniţiativă a Direcţiei informare şi relaţii publice din Ministerul Apărării Naţionale în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse şi Asociaţia de Caritate din Armata României "CAMARAZII" vă ajută să vă împliniţi aceste vise.

Tabăra se adresează elevilor şi elevelor din învăţământul gimnazial din România, care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele a VI-a şi a VII-a, şi îşi propune să răsplătească cunoştinţele acestora despre Armata României, NATO, UE şi să le dezvolte calităţile fizice, trăsăturile şi calităţile moral-volitive şi afective, spiritul de competiţie şi cel de echipă.

La ediţia din acest an a taberei, din numărul total de 32 de locuri disponibile:

- 4 dintre acestea vor fi ocupate de copii instituţionalizaţi cu rezultate foarte bune la învăţătură, selectaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie;
- 4 dintre acestea vor fi ocupate de copii cu situaţie socială defavorizată, selectaţi cu sprijinul Asociaţiei de Caritate din Armata României "CAMARAZII".

Celelalte 24 de locuri (12 echipe) vor fi scoase la concurs.

Selecţia celor 24 de participanţi va fi realizată în urma unei competiţii organizate în perioada 10 - 17 mai 2022.
Câştigătorii vor beneficia de participarea la o tabără cu tematică militară ce se va desfăşura la Predeal în perioada 3 - 10 iulie 2022.
Participanţii la tabără vor avea parte de un program deosebit care va cuprinde activităţi aplicativ-militare, întreceri sportive, vizite la obiective militare şi turistice din zonă, întâlniri cu cadre militare active şi cu elevi militari.

Dacă doreşti să participi, trebuie să ştii:
Concursul de selecţie a participanţilor la tabără se desfăşoară într-o singură etapă, doar prin intermediul Internetului, în perioada 10 - 17 mai 2022. Întrebările concursului sunt formulate din materiale publicate pe site-ul www.mapn.ro, www.armataromaniei.ro, www.nato.int, http://europa.eu şi www.mae.ro acoperind domeniile: Armata României, NATO, UE, participarea militarilor români în misiuni internaţionale, Cariera militară.

Puteţi tipări întrebările* concursului pentru a vă pregăti răspunsurile. Ulterior puteţi completa formularul cu răspunsurile la toate întrebările. Sarcina echipelor participante constă în transmiterea lor până la data de 17 mai 2022, orele 24.00. Răspunsurile trimise după această dată nu vor fi luate în considerare.
* Fiecare întrebare grilă conţine un singur răspuns corect.

Pentru nelămuriri privind desfăşurarea concursului de selecţie contactaţi-ne la: tabaradevara@mapn.ro.
În perioada 18 - 24 mai 2022, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul competiţiei avându-se în vedere punctajul obţinut. Pentru departajarea a două sau mai multe echipe care au obţinut acelaşi punctaj, se va lua în considerare momentul primirii răspunsurilor.
La acest concurs nu se admit contestaţii.

12 echipe se califică pentru a participa la tabăra de vară. În cazul în care una din cele 12 echipe calificate nu poate participa la tabără, aceasta va fi înlocuită cu o altă echipă desemnată de juriul competiţiei în ordinea descrescătoare a rezultatelor.

Echipele calificate să participe la tabără vor fi informate, prin e-mail, despre: clasarea în primele 12 echipe, perioada şi locul de desfăşurare a taberei, materialele/obiectele şi documentele cu care trebuie să se prezinte în tabără, activităţile ce se vor desfăşura în tabără, modalităţile de confirmare a participării.

Fii alături de noi!
"Fii cel mai bun! Fii la înălţime!"

Lista echipelor CÂŞTIGĂTOARE 2022

Parteneri


SponsoriMesaje de la elevi

 • Când am hotărât să particip la selecţie, am văzut tabăra ca un context favorabil în care puteam simula viaţa de militar şi îmi puteam însuşi un minim de cunoştinţe şi abilităţi specifice. Acolo, am avut parte de mult mai mult, am făcut lucruri inedite în fiecare zi, pe care nu cred că voi mai avea oportunitatea să le fac şi am cunoscut oameni deosebiţi, deschişi şi dispuşi să ne împărtăşească din experienţa proprie. După această tabără nu mai am nici o îndoială cu privire la alegerea carierei militare. Vă mulţumesc!
  Cu deosebită stimă,
  Costel MACOVEI
 • Au trecut zilele în care ne trezeam dimineaţa la înviorare şi abia aşteptam să descoperim ceva nou. Tabăra de cercetaşi a însemnat legarea de prietenii, unitate, forţă, abnegaţie, curiozitate, informaţie, joacă. Am descoperit o lume nouă care îţi poate oferi satisfacţii deosebite şi unde colegii iţi sunt prieteni atât de buni încât formezi un tot, împreună cu ei. Mulţumesc celor care au avut răbdare cu noi, care s-au pregătit pentru a ne arăta adevărata lume a marinei şi celor care ne-au însoţit tot timpul. Îmi va fi dor de acele zile şi de colegii mei.
  Alexandru ANTOFIE,
  București
 • Scopul principal al fiecărui participant la tabăra de cercetaşi a fost, fără îndoială, observarea în detaliu a ceea ce înseamnă viaţa unui militar al Armatei României. Şi chiar dacă imaginea ce ne-a fost prezentată nu este exact una cu adevărat autentică, putem afirma cu tărie că această experienţă ne-a ajutat să ne conturăm un set de valori esenţiale pentru îndeplinirea oricărui obiectiv. (...) Un alt aspect ce ne va rămâne întipărit în minte este socializarea dintre echipele participante şi crearea unor relaţii de prietenie ce au dat naştere la amintiri splendide.
  Alexandru VASILE
  Brăila
 • "Dacă a rãmas ceva ce merită pe deplin onoarea şi respectul nostru, al tuturor, aceea este Armata Românã, fie că vorbim de taţii plecaţi în Afghanistan ori de marinarii români cărora le aducem omagii în largul mării. (...) Este o experienţă uimitoare, coordonată de oameni extraordinari, care ne merită toate laudele, iar următoarea opinie pe care o împărtăşesc sper să fie atunci când voi coborî cu fruntea sus de pe Nava Şcoală Mircea, după primul meu an de studiu la Academia Navală."
  Mădălina IACOB
  Brăila
 • "În jurul nostru auzim din ce în ce mai des că nu mai există onoare sau curaj. Ei bine, eu pot spune că, pentru o săptămână, am fost în locul în care onoarea şi curajul s-au născut. Tabăra de cercetaşi a fost mai mult decât o modalitate de a petrece o parte din vacanţa de vară. Înconjurată de noii mei prieteni, am descoperit ce însemnă cu adevărat viaţa cazonă, am vizitat locuri de o mare importanţă pentru marinari şi am ajuns să respect cu adevărat tot ceea ce ţine de Armata României."
  Elena-Claudia IOVĂNESCU
  Slobozia
 • "Mulţumesc Taberei de vară pentru Cercetaşi pentru oportunitatea oferită în privinţa formării unor prietenii indispensabile verilor de licean în cadrul unor activităţi ce se axează pe conştientizarea capacităţilor proprii."
  Ana ROTARU
  Piatra Neamţ
 • Tabăra de vară pentru cercetaşi 2013 a reprezentat pentru mine ocazia unică de autocunoaştere şi de inter-relaţionare la un nivel superior. Posibilitatea de a trăi câteva momente din activitatea unui militar, pentru o perioadă de timp este nepreţuită, iar cunoştinţele acumulate din multiple domenii, devin baza formării unei mentalităţi puternice. Deviza ,,Fii cel mai bun! Fii la înălţime’’, rezumă perfect scopul final al acestei experienţe: un grup solidar de oameni, un grup ,,la înălţime’’.
  Sabina-Nicoleta BOBOC
  Iaşi
 • "Ordinea nu este o presiune impusă societăţii din exterior, ci un echilibru realizat în interior". Aşa spunea celebrul filosof spaniol Jose Ortega, iar noi l-am ascultat. Tabăra de vară pentru cercetaşi 2013 a fost cea mai bună oportunitate de a ne găsi echilibrul. De la camarazi până la organizatori, de la militarii care se uitau curioşi la noi până la doamnele din bucătărie, toţi ne-au învăţat câte ceva, fiecare şi-a pus amprenta asupra noastră, mai mult sau mai puţin voluntar. Veniţi să faceţi ordine în gândurile voastre!
  Sabin-Emilian PRUNĂU
  Galaţi
 • "În această tabără am învăţat cot la cot cu ceilalţi 41 de colegi de cât de puţine momente este nevoie pentru a lega o prietenie căreia să îi ducem lipsa şi totodată am luptat cot la cot alături de aceştia şi împotriva lor, ajungând să ne cunoaştem puterile şi limitele acestora."
  Teodor CAPELLEANU
  Piatra Neamţ
 • "Consider că experienţa trăită în tabără mi-a umplut bagajul de cunoştinţe dar şi de prieteni, am clădit un zid trainic de amintiri pe care le vom camufla cu grija în sufletele noastre. Am venit cu teamă: de program, de activităţi, de oameni. Am ajuns în ultima zi cu regretul despărţirii. (...) Tabăra s-a ridicat şi a depăşit aşteptările mele prin multitudiena activităţilor noi din viaţa mea: scufundatul, asamblarea armelor, aruncarea grenadelor şi multe alte lucruri pe care în viaţa de civil nu le-aş fi putut experimenta. A fost o experienţă unică pe care aş retrăi-o cu drag!"
  Diana PENEŞ
  Brăila
 • "Tabara aceasta este o experienţă uimitoare, unde am avut ocazia să învăţăm lucruri fascinante, să participăm la activităţi extraordinare la care multă lume doar visează, să cunoaştem şi să ne împrietenim. Este una dintre puţinele lucruri fascinante care te fac să pleci schimbat. Pentru mine, această tabără, înseamnă foarte mult, dar mai ales prieteniile care s-au format aici şi amintirile de nepreţuit pe care le avem împreună."
  Marian Cornel PĂUN
  Prahova
 • "Tabăra de vară pentru cercetaşi" a fost o experienţă genială datorită organizării puse bine la punct. Aici am întâlnit oameni noi, niște oameni deschiși la minte. Am învăţat cât de mult contează lucrul în echipă, comunicarea şi respectarea datoriei. A fost o experienţă a vieţii la comun. Aici, în armată, toţi oamenii sunt importanţi si respectaţi indiferent de gradul militar. Am învăţat că atât timp cât există ordine şi disciplină nimic nu este imposibil. În încheiere pot afirma că am descoperit unul dintre cele mai importante principii "Ţine-ţi ochii pe stele şi picioarele pe pământ".
  Ciprian NEACŞU
  Piatra Neamţ
 • "Uneori visele ni se par greu de împlinit, însă prin participarea la Tabăra de Vară pentru Cercetaşi Constanţa, unul din vise a devenit realitate. O realitate ce părea desprinsă din filmele cu specific militar pe care le urmăream cu interes şi cu dorinţa de a ajunge cândva să fac şi eu aceleaşi lucruri. Calificarea printre cei 42 de participanţi a fost bucuria vieţii mele. Toate aşteptările mi-au fost confirmate prin instruirea de care am avut parte, de multitudinea de activităţi prin care organizatorii taberei au reuşit să ne ofere un crâmpei din viaţa marinarilor militari. (...) Aştept cu mult interes ediţia viitoare a taberei!"
  Alexandru OLTEANU
  Piatra Neamţ