MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 303
Vizitã a ministrului apãrãrii naționale în SUA

Ministrul apãrãrii naționale, Mihai Fifor, va efectua în perioada 17-22 septembrie o vizitã de lucru la Washington, Statele Unite ale Americii.

Din delegație vor face parte șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucã, secretarul de stat pentru armamente, Florin-Lazãr Vlãdicã, și alți șefi de structuri centrale din minister.

Pe timpul vizitei, ministrul apãrãrii naționale se va întâlni cu Secretarul Apãrãrii, James Mattis, cu adjunctul consilierului prezidențial pentru securitate naționalã, Ricky Waddell, cu membri ai Congresului SUA și cu reprezentanții principalelor companii din industria de apãrare americanã.

Delegația va participa, de asemenea, la o ceremonie militarã, unde ministrul Mihai Fifor va depune o coroanã de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Arlington National Cemetery.

Parteneriatul strategic cu SUA este unul din pilonii fundamentali ai apãrãrii și securitãții în România, contribuind în mod direct la consolidarea profilului euro-atlantic al acesteia, și rãmâne esenþial în actualul mediu complex de securitate regional ºi internaþional.