MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 309
Întâlnire a delegaþiei M.Ap.N. cu reprezentanþi ai industriei americane de apãrare, la Am-Ro Business Council

Delegația Ministerului Apãrãrii Naționale, condusã de ministrul Mihai Fifor, a participat miercuri, 20 septembrie, la Washington D.C., la o întâlnire de lucru gãzduitã de organizația American-Romanian (Am-Ro) Business Council, la care au luat parte reprezentanþi ai companiilor din industria americanã de apãrare.

Cu aceastã ocazie, ministrul apãrãrii naționale a evidenþiat angajamentul ferm al țãrii noastre de accelerare a procesului de modernizare a Forþelor Armate Române și realizarea capabilitãților operaționale care sã permitã interoperabilitatea cu aliații din NATO, precum și în cadrul parteneriatelor strategice pe care țara noastrã le are.

În aceastã marjã, a scos în evidențã faptul ca ”Parlamentul României a semnat memorandumul privind aprobarea preliminarã pentru inițierea procedurilor de acordare a contractelor pentru o serie de programe de înzestrare a cãror valoare de achiziție estimatã depãșește 100 de milioane de euro pentru fiecare program din pachet”, amintind, în context, de stadiul programelor de achiziționare a rachetelor PATRIOT și sistemelor HIMARS.

În cadrul discuțiilor, oficialii români și-au exprimat speranța cã se vor dezvolta noi oportunitãți de cooperare cu companiile românești din domeniul apãrãrii și cã vor fi extinse investițiile americane în acest sector și, astfel, economia româneascã va beneficia de transfer de tehnologie și know-how.

* * *

Programul delegației M.Ap.N. pentru ziua de joi, 21 septembrie, cuprinde întâlniri cu reprezentanții companiilor americane Raytheon, Lockeed Martin și Bell Helicopters.