MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 376
Întrevederea ministrului apãrãrii naþionale cu preºedintele Comisiei de securitate naþionalã, apãrare ºi ordine publicã din Parlamentul Republicii Moldova

Ministrul apãrãrii naþionale, Mihai Fifor, a avut luni, 30 octombrie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu preºedintele Comisiei de securitate naþionalã, apãrare ºi ordine publicã din Parlamentul Republicii Moldova, Roman Boþan.

Agenda discuþiilor a inclus subiecte referitoare la colaborarea bilateralã în domeniul apãrãrii, precum ºi cooperarea în context UE ºi NATO.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la situaþia de securitate din regiunea Mãrii Negre, reiterând interesul comun de asigurare a stabilitãþii pe întreg flancul estic al Alianþei ºi în vecinãtatea imediatã.

Ministrul Mihai Fifor a salutat numirea noului ministru al apãrãrii, Eugen Sturza, ºi a subliniat importanþa continuãrii demersurilor pentru intensificarea dialogului politico-militar la nivelul conducerii celor douã ministere. De asemenea, a exprimat apreciere faþã de progresele fãcute de Republica Moldova în reformarea sectorului de apãrare ºi a evidenþiat participarea în comun la exerciþii bilaterale ºi multinaþionale, în vederea creºterii interoperabilitãþii ºi pregãtirii proiectelor în domeniul educaþiei în perspectivã.

Roman Boțan a mulþumit pentru susþinerea manifestatã de România, atât în plan bilateral, cât ºi în cadrul organizaþiilor internaþionale, în vederea îndeplinirii obiectivelor strategice ale Republicii Moldova.