MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 390
Ministrul apãrãrii naþionale la reuniunea Consiliului Afaceri Externe în formatul miniºtrilor apãrãrii, Bruxelles

Ministrul apãrãrii naþionale, Mihai Fifor, va participa luni, 13 noiembrie, la Bruxelles, la reuniunile Consiliului Afaceri Externe ºi Comitetului Director al Agenþiei Europene de Apãrare (EDA), în formatul miniºtrilor apãrãrii din statele membre ale UE.

Programul activitãþilor va debuta cu o ceremonie de semnare a documentului de Notificare cãtre Înaltul Reprezentant al UE ºi Consiliu privind asocierea þãrilor interesate la procesul de cooperare structuratã permanentã (PESCO). Miniºtrii apãrãrii vor participa alãturi de miniºtrii de externe din statele membre UE la un dejun de lucru comun, în cadrul cãruia vor fi abordate aspecte relaþionate cu implementarea Strategiei Globale a Uniunii Europene pe dimensiunea de securitate ºi apãrare. De asemenea, pe parcursul Consiliului Afaceri Externe vor fi discutate progresele în cooperarea UE – NATO, în prezenþa Secretarului General al NATO, Jens Stoltenberg.

În cadrul Comitetului director al EDA vor fi abordate subiecte de actualitate ce vizeazã procesul de dezvoltare a capabilitãþilor militare la nivel european, în special cu accent pe stadiul implementãrii sarcinilor cheie ale Agenției, în contextul evoluțiilor recente ale Politicii de Securitate și Apãrare Comune.