MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 24
Întâlnirea ministrului apãrãrii naþionale, Mihai Fifor, cu omologul din Republica Moldova, la Chișinãu

Ministrul apãrãrii naționale, Mihai Fifor, a efectuat luni, 5 februarie, o vizitã oficialã în Republica Moldova, la Chiºinãu. Cu acest prilej, a avut o întâlnire bilateralã cu omologul sãu, Eugen Sturza, în cadrul cãreia au fost abordate subiecte referitoare la cooperarea militarã bilateralã, consolidarea securitãþii regionale, precum și la relaþiile de cooperare ale Republicii Moldova cu Alianþa Nord-Atlanticã și Uniunea Europeanã.

În cadrul convorbirilor oficiale, ministrul Mihai Fifor a declarat cã România va continua sã susținã respectarea integritãții teritoriale a Republicii Moldova și sã acorde sprijin în ceea ce privește parcursul european al țãrii.

Referitor la cooperarea bilateralã în domeniul apãrãrii, cei doi oficiali au discutat despre demararea unor noi proiecte de colaborare, ce vor fi dezvoltate pe viitor.
”În perioada urmãtoare se va pune accent pe instruirea Forțelor Armate din Republica Moldova, prin participarea la exerciții și activitãți de instruire în comun, furnizarea de expertizã în domeniul elaborãrii documentelor programatice ºi participarea militarilor la cât mai multe programe educaționale în cadrul instituțiilor militare de învãțãmânt din România. De asemenea, vom sprijini implementarea angajamentelor asumate de Republica Moldova în cadrul mecanismelor și programelor Uniunii Europene și ale NATO”, a precizat ministrul Mihai Fifor.

Ministrul apãrãrii din Republica Moldova, Eugen Sturza, a mulțumit pãrții române pentru sprijinul constant oferit și a dat asigurãri cã va continua eforturile la nivelul ministerului pentru modernizarea și reforma Forțelor Armate, axându-se în principal pe instruire și înzestrare.

De asemenea, cei doi oficiali au subliniat necesitatea intensificãrii cooperãrii în domeniul apãrãrii, apreciind importanța coeziunii și unitãții, mai ales în contextul de securitate internațional și regional.