Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 459


COMUNICAT


Sâmbătă, 18 septembrie a.c., o delegație formată din reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale va efectua o vizită de lucru în teatrele de operații din spațiul ex-iugoslav în care se află dislocați militari români.
Delegația va avea convorbiri, la Pristina, cu comandantul Forței de Menținere a Păcii din Kosovo (KFOR), respectiv la Sarajevo cu cel al Forței de Stabilizare (SFOR) din Bosnia-Herțegovina. În program sunt incluse, de asemenea, întâlniri cu militarii români aflați în misiune la Comandamentul KFOR, cu militarii companiei din Batalionul 341 Infanterie, care sunt dislocați în localitatea Gorajdevac, din Kosovo, precum și cu cei care își desfășoară activitatea la Camp Butmir, în apropiere de Sarajevo, Bosnia-Herțegovina.

România este reprezentată la SFOR de 113 militari, din care 68 în Detașamentul Național “Bosnia”, 34 în Detașamentul “Olanda”, 11 ofițeri și subofițeri de stat major. De asemenea, țara noastră are în compunerea KFOR un număr de 119 militari, din care 86 sunt dislocați la Gorajdevac, iar 33 de ofițeri și subofițeri lucrează la comandamentul misiunii.
Biroul de Presa al M.Ap.N.