Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 489


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Cristian Dan, ofițerul de relații publice al Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, a transmis următoarea corespondență din Irak:

Miercuri, 29 septembrie a.c., militarii Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” au fost vizitați, în tabăra ”White Horse”, de o delegație condusă de generalul-maior britanic J.P. Riley, viitorul comandant al Diviziei Multinaționale de Sud-Est, însoțit de șeful de stat major, colonelul J.P. Clover, și de comanda Brigăzii Italiene „Friuli”, în subordinea căreia se află batalionul românesc.
Vizita a avut ca obiectiv documentarea cu privire la situația din zona de responsabilitate a militarilor români, capacitățile reale ale componentei române din Forța Multinațională Întrunită Italiană, precum și problemele cu care se confruntă militarii români pe timpul executării misiunilor.
Delegația a fost informată de comandantul batalionului, locotenent-colonelul Dorin Blaiu, asupra misiunilor și capabilităților actuale ale unității, specifice mediului operațional din Irak. În context a fost evocată experiența acumulată de militarii bistrițeni în misiunile internaționale din Angola, Kosovo și Afganistan.
La finalul întâlnirii, generalul britanic a declarat: “Din informarea pe care a făcut-o comandantul batalionului am înțeles că știți foarte bine care este menirea dumneavoastră aici și cred că veți reuși, ca și până acum, să acționați cu fermitate, atunci când situația o va cere, dar și moderat, echilibrat, în relațiile cu populația locală, pentru a garanta succesul misiunii noastre aici, în Irak”.
De asemenea, generalului Riley i-a fost prezentat centrul operativ de comandă al batalionului, iar la finalul vizitei a consemnat următoarele cuvinte în cartea de onoare: “Vă urez succes în misiunea din Irak și să vă întoarceți cu bine în România”.
Biroul de Presa al M.Ap.N.