Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: S.c. Mihaela Iliescu

 


Comunicat nr. 491


COMUNICAT


Luni, 4 octombrie a.c., ora 8.30, la Baza 90 Transport Aerian va avea loc ceremonia de numire în funcția de comandant al bazei a domnului comandor Laurențiu Simionescu. Comandorul Simionescu îi succede comandorului Valerian Cristea care, începând cu aceeași dată, va trece în rezervă. Activitatea va avea loc în prezența șefului Statului Major al Forțelor Aeriene, general-locotenent Gheorghe Catrina.
Jurnaliștii care doresc să participe la ceremonial vor fi așteptați, între orele 8.00 și 8.25, la Baza 90 Transport Aerian.

x x x

Născut pe data de 2 ianuarie 1961 în localitatea Fieni, județul Dâmbovița, comandorul Laurențiu Simionescu și-a început cariera militară în anul 1984, cînd a absolvit Școala Militară de Ofițeri de Aviație “Aurel Vlaicu”.
A ocupat funcții de instructor de zbor și locțiitor al comandantului de escadrilă în cadrul Școlii de Aplicație a Forțelor Aeriene, inspector de zbor și șef al Secției Navigație Aeriană în cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, iar din anul 2002 a îndeplinit funcția de comandant al Bazei 61 Aeriene Titu.
Absolvent al Academiei de Înalte Studii Militare din București (1992), comandorul Simionescu a urmat cursuri de perfectionare pentru ofițeri de aviație, în Marea Britanie, cursurile Colegiului de Război al Aerului în S.U.A., precum și Programul masteral de Studii NATO din cadrul SNSPA, București.
Ofițerul este căsătorit și are doi copii.Statul Major al Fortelor Aeriene