Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Florin Popoaca

 


Comunicat nr. 498


COMUNICAT


Joi, 7 octombrie a.c., ora 9.00, la sala de conferințe a Hotelului „Perla” din Mamaia va avea loc festivitatea de deschidere a primului Congres de Istorie Navală din România, organizat de Muzeul Marinei Române, cu sprijinul Statului Major al Forțelor Navale, al Ministerului Culturii și Cultelor și al Ministerului Federal de Interne al Republicii Federale Germania.

Activitatea, prilejuită de sărbătorirea a 35 de ani de existență a muzeului, este cea de a 15-a manifestare științifică organizată de instituție și va avea ca temă „DUNĂREA ÎN ISTORIA EUROPEI”. La lucrările congresului vor participa peste 80 de cadre didactice universitare, cercetători, muzeografi, arhiviști, analiști politici și militari, reprezentând 40 de instituții din Cehia, Federația Rusă, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Turcia și România.

Congresul de Istorie Navală se va desfășura pe trei secțiuni: Dunărea în istoria Europei din antichitate până în secolul al XX-lea, Dunărea în istoria contemporană a Europei (1918-1939) și Istorie și geopolitică la Dunăre și Marea Neagră (1939-2004). Studiile și comunicările participanților au fost incluse într-un număr special al „Anuarului Muzeului Marinei Române”, care va fi lansat în deschiderea lucrărilor.

În programul manifestărilor au mai fost incluse vernisajul expoziției fotografice „...În drum spre Stalingrad”, autor Friederich vom Bömches, fost combatant pe frontul de est în cel de-al doilea război mondial, și o vizită de documentare la Administrația Porturilor Maritime Constanța.
Statul Major al Fortelor Navale