Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 504


COMUNICAT


Referitor la incidentul care a avut loc în cursul nopții de 7 spre 8 octombrie, în apropierea de Camp Mittica, Nassiryah, Irak, domnul general dr. Mihail Popescu, șeful Statului Major General, a declarat următoarele:

“Într-un teatru de operații militare complex și foarte instabil, de genul celui din Irak, ne putem aștepta în permanență la astfel de incidente. De aceea a fost stabilit de la început un memorandum ce cuprinde regulile de angajare pentru militarii noștri în acțiunile pe care le întreprind în cooperare cu ceilalți militari ai coaliției.

În cazul de față, din discuțiile pe care le-am purtat cu locotenent-colonel Dorin Blaiu, comandantul contingentului nostru din Irak, rezultă că militarii noștri au acționat conform acestor reguli, asupra cărora am insistat, atât eu, cât și domnul ministru Mircea Pașcu, acum câteva zile, când ne-am întâlnit cu ei în Irak. Am ordonat Comandamentului 2 Operațional ca, împreună cu comanda Brigăzii italiene în subordinea căreia acționează forțele noastre, să cerceteze și să analizeze acțiunea de azi-noapte și să ne prezinte concluziile. Indiferent care vor fi concluziile acestor cercetări și analize, ele vor fi date publicității.

Ca om și ca militar, regret incidentul și vom lua măsurile de rigoare ca acest mod de cooperare, cu astfel de consecințe, să nu se mai repete”.
Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General