Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: F.P. Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 511


COMUNICAT


În cadrul lucrărilor reuniunii de toamnă a Comitetului de Legătură Interministerială a Organismelor Militare Sociale (CLIMS), care se desfășoară în perioada 10-14 octombrie a.c., la Balatonkenese, în Ungaria, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Relații cu Parlamentul, Armonizare Legislativă și Relații Publice, domnul Sorin Encuțescu, a prezentat preocupările Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale din Ministerul Apărării Naționale, organizarea și funcționarea acesteia, modul de lucru, obiectivele, măsurile și acțiunile întreprinse la nivelul M.Ap.N. pentru rezolvarea problemelor sociale.

A fost prezentată, de asemenea, oferta cu spațiile de odihnă și recuperare pe care ministerul român al apărării le poate pune la dispoziția CLIMS.

Prin votul unanim al șefilor delegațiilor CLIMS, România a obținut, potrivit procedurilor, pentru o perioadă de un an, statutul de membru observator, urmând ca, de la 1 octombrie 2005, să devină membru cu drepturi depline al Comitetului.
Obținerea acestui statut de către țara noastră va asigura accesul personalului militar și civil din M.Ap.N. la facilitățile de odihnă și recuperare în spațiile de cazare oferite de ministerele apărării din țările membre CLIMS (Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Portugalia, Spania și Ungaria). De asemenea, România va putea primi, la rândul său, militari și civili din armatele statelor membre CLIMS în spațiile de odihnă și recreere ale M.Ap.N.

Avantajele participării la programele CLIMS sunt legate în primul rând de prețurile deosebit de atractive oferite pentru spațiile de cazare, de posibilitățile de extindere a schimburilor interculturale, dar și de posiblitatea petrecerii concediilor de odihnă într-un alt mediu decât cel obișnuit. În anul 2003, aproape 6200 de familii din armatele membre CLIMS au beneficiat de serviciile puse la dispoziție prin acest sistem, fiind petrecute peste 60.000 de zile de concediu în bazele de odihnă și agrement din țările membre CLIMS.

În finalul discuțiilor, s-a hotărât ca în anul 2007 România să găzduiască reuniunea de primăvară a Comitetului de Legătură Interministerială al Organismelor Militare Sociale (CLIMS).

Biroul de Presa al M.Ap.N.