Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
COMUNICAT
Personalul secției și-a adus contribuția la elaborarea unor acte normative privind regimul mormintelor și operelor comemorative de război, autofinanțarea activității cercurilor militare, transmiterea gratuită a armamentului demilitarizat pentru ambientarea monumentelor istorice. Pe lângă organizarea, din partea M.Ap.N., a activităților prilejuite de zilele NATO, Independenței, Europei, Eroilor, Imnului de Stat, Drapelului Național, Armatei și de Ziua Națională, secția a contribuit și la organizarea și desfășurarea Programului "Comemorare Ștefan cel Mare și Sfânt-500 de ani". De asemenea, secția a sprijinit ambientarea, cu armament de artilerie demilitarizat, a monumentelor istorice din 55 de localități.
O preocupare deosebită a secției a fost și organizarea a opt tabere româno-germane, la Iași, Buzău și Focșani, pentru îngrijirea mormintelor de război. La aceste tabere au participat 150 de militari germani și 120 de militari români, ceea ce a contribuit la constituirea și consolidarea unor relații de respect și prietenie între cele două armate și țări. Acesta este și unul din motivele pentru care, în anul 2005, se vor organiza trei asemenea tabere la Focșani, Brăila și Buzău.
Majoritatea activităților secției, precum și numeroase materiale documentare, sunt prezentate pe pagina proprie de internet (www.mapn.ro/Tradiții Militare și Educație Civică) pentru care, numai în anul 2004 au fost înregistrate aproximativ 2000 de accesări.
Biroul de Presa al M.Ap.N.