Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 543


COMUNICAT


În urma Reuniunii Informale a Miniștrilor Apărării din țările membre NATO, desfășurată la Poiana Brașov în zilele de 13 și 14 octombrie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, a primit scrisori de mulțumire din care prezentăm extrase, astfel:

· Din partea secretarului general al NATO, domnul Jaap de Hoop Scheffer:
“În numele tuturor celor care au participat la recenta Reuniune Informală a Miniștrilor Apărării din țările membre NATO, aș dori să îmi exprim recunoștința atât față de dumneavoastră, cât și față de celelalte autorități române, pentru faptul că ați fost gazde minunate la Poiana Brașov. Peisajul deosebit, calda ospitalitate și organizarea excelentă au dus la realizarea a ceea ce eu consider a fi fost o întâlnire foarte productivă și plăcută.
Sunt pe deplin conștient că organizarea unei astfel de reuniuni cere timp și efort și doresc să îl felicit pe domnul general Ioan Sorin și întreaga sa echipă pentru lucrul remarcabil pe care l-au realizat …
În final, doresc să îmi exprim recunoștința față de autoritățile române pentru punerea la dispoziția noastră a unei aeronave Boeing 737 în vederea transportării la reuniune a grupului principal de participanți din cadrul Comandamentului NATO din Bruxelles.”

· Din partea secretarului apărării al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Rumsfeld:
“Dumneavoastră, împreună cu echipa pe care o conduceți, ați lucrat superb pentru organizarea Reuniunii Informale a Miniștrilor Apărării din țările membre NATO, desfășurată la Poiana Brașov. Tot ceea ce am auzit de la ceilalți colegi, miniștri ai apărării, a fost la superlativ. Felicitări! ...
România este un aliat constant în războiul global împotriva terorismului. Știu că nu vă surprinde faptul că unul dintre momentele speciale ale vizitei mele în România a fost acela în care am luat masa împreună cu unii dintre militarii dumneavoastră care au luptat atât de profesionist în Irak și Afganistan. Noi și întreaga lume liberă le suntem profund îndatorați.
Vă mulțumesc pentru tot ...”Biroul de Presa al M.Ap.N.