Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 544


COMUNICAT


Luni, 1 noiembrie, în prezența ministrului apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, și a secretarului de stat și șef al Departamentului pentru Armamente, domnul dr. ing. Gheorghe Matache, la Academia Tehnică Militară au avut loc activități prilejuite de sărbătorirea a 55 de ani de la înființarea instituției. Cu acest prilej s-a desfășurat și ceremonialul de predare a comenzii Academiei Tehnice Militare noului comandant, generalul de flotilă aeriană dr. ing. Jan Gavrilă.

Ministrul apărării naționale a subliniat, în alocuțiunea sa, rolul învățământului superior tehnic militar și importanța Academiei Tehnice Militare, care este singura instituție în care se predau discipline de specialitate pentru segmentul de pregătire din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Domnul Matache a arătat că această instituție militară de învățământ trebuie să continue procesul de reorganizare și de adaptare la realitățile generate de apartenența țării noastre la Alianța Nord-Atlantică, continuând să mențină ridicat nivelul de pregătire a absolvenților.

Domnul secretar de stat a adresat felicitări tuturor celor care și-au adus contribuția la organizarea învățământului superior tehnic militar.

Biroul de Presa al M.Ap.N.