Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 554


INFORMATIE DE PRESA


În perioada 2-6 noiembrie a.c., Batalionul 812 Infanterie 'Șoimii Carpaților', aflat în misiune în Irak, a desfășurat activități specifice de redislocare din tabăra “White Horse” în tabăra “Mittica”, aflată la 7 km sud de localitatea An-Nassiriya, în paralel cu executarea misiunilor încredințate conform mandatului. “White Horse” a fost utilizată de infanteriștii români încă de la începutul misiunilor în sudul Irakului.

La Camp Mittica, batalionul românesc este cartiruit împreună cu celelalte unități din compunerea Brigăzii italiene “Friuli”, căreia i se subordonează, și cu cei 100 de militari români din cadrul Companiei de Poliție Militară.

Noua locație, dotată cu echipamente și materiale de cazarmament noi, de producție românească, oferă condiții adecvate desfășurării activității militarilor români, precum și o securitate sporită. Prin redislocare, batalionul va putea angaja mai multe efective, pentru patrulare, escortă, însoțire de convoaie, asigurarea securității liniilor de înaltă tensiune și conductelor petroliere, misiuni pe care le are în aria sa de responsabilitate din provincia Dhi Qar.

Polițiștii militari români își continuă executarea misiunilor cu aceeași responsabilitate, oferind poliției locale irakiene sprijinul necesar menținerii securității în sudul Irakului.
Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.