Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 564


INFORMATIE DE PRESA


Joi, 11 noiembrie a.c, militarii Batalionului 281 Infanterie „Vulturii Îndrăzneți” din Rîmnicu Sărat, aflați în teatrul de operații din Afganistan, au comemorat un an de la moartea sublocotenenților (post-mortem) Iosif Silviu Fogorași și Mihail Anton Samuilă.

Astfel, la biserica situată în campusul românesc a avut loc o slujbă de pomenire oficiată de preotul militar al batalionului, căpitanul Ionel Vrînceanu, iar una dintre aleile din tabără a primit, în mod simbolic, numele celor doi eroi români, în semn de respect pentru jertfa adusă în apărarea celor mai de preț valori umane: libertatea și pacea.

În memoria celor doi eroi ai Armatei României, sîmbătă, 13 noiembrie a.c., începând cu ora 12.00, în cimitirul din localitatea Beiuș, respectiv duminică, 14 noiembrie, ora 12.00, la biserica ortodoxă din Aleșd, vor fi oficiate slujbe de pomenire a sublocotenenților (post-mortem) Iosif Silviu Fogorași și Mihail Anton Samuilă.

Ministrul apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, va fi prezent sâmbătă la Beiuș, respectiv duminică la Aleșd, pentru a participa la slujbele religioase alături de familiile celor doi eroi.

Biroul de Presa al M.Ap.N.