Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 590


COMUNICAT


Vineri, 26 noiembrie a.c., la sediul Comandamentului 2 Operațional Întrunit “Mareșal Alexandru Averescu”, din Buzău, în prezența șefului Statului Major General al Armatei României, general dr. Eugen Bădălan, a avut loc ceremonialul de predare-primire a funcției de comandant.

Comanda Comandamentului 2 Operațional Întrunit a fost preluată de generalul de brigadă dr. Teodor Frunzeti, care a fost comandantul Comandamentului Forțelor Terestre, din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre. Generalul-locotenent dr. Cornel Paraniac, fostul comandant al comandamentului din Buzău, va îndeplini, începând cu 1 decembrie a.c., funcția de reprezentant militar la Reprezentanța Militară a României la NATO și UE, de la Bruxelles.

* * *

Generalul de brigadă dr. Teodor Frunzeti a absolvit Școala militară de ofițeri activi "Nicolae Bălcescu", specialitatea infanterie, în anul 1977, Academia Militară, Facultatea de Arme Întrunite, în anul 1987, ca șef de promoție, și Colegiul de Comandă și Stat Major al Forțelor Terestre ale S.U.A., din Fort Leavenworth, Statul Kansas, în 1998.

În 1996 a obținut titlurile de profesor universitar și doctor în știință militară, cu teza: "Rezervele strategice și rolul lor în războiul de apărare a țării. Modalitățile de constituire și de folosire a acestora în diferite forme de ducere a acțiunilor militare”.

A îndeplinit funcții de comandă și stat major în mai multe unități, comandamente, instituții de învățământ și la Statul Major General, a fost cadru didactic la Academia de Înalte Studii Militare. Cunoaște foarte bine limbile engleză și franceză.


Biroul de Presa al M.Ap.N.