Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 605


COMUNICAT


În perioada 5-11 decembrie a.c., o delegație militară din Regatul Hașemit al Iordaniei, condusă de generalul Khalid J. Al-Sarayreh, președintele Comitetului Întrunit al șefilor de State Majore ale Forțelor Armate, efectuează o vizită oficială în România, la invitația șeful Statului Major General al Armatei României, general dr. Eugen Bădălan.
Pe timpul întâlnirilor și convorbirilor oficiale care au avut loc astăzi, 8 decembrie a.c., la sediul Ministerului Apărării Naționale, au fost discutate aspecte referitoare la stadiul colaborării militare dintre armatele celor două țări și modalitățile de extindere a acestora, accentuându-se pe informarea reciprocă privind colaborarea în domeniile instruirii, învățământului militar, planificării și logisticii.

Generalul Bădălan a prezentat aspecte referitoare la restructurarea și modernizarea Armatei României și participarea la operațiunile internaționale.

După încheierea convorbirilor oficiale, generalii Khalid Al-Sarayreh și Eugen Bădălan au semnat, în prezența ministrului apărării naționale, domnul Ioan Mircea Pașcu, un acord de cooperare în domeniul militar.Compartimentul Relatii Publice
al Statului Major General