Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 607


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Cristian Dan, ofițerul de relații publice al Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților”, a transmis următoarea corespondență din Irak:

Misiunile de cooperare civili-militari (CIMIC) îndeplinite în ultimele zile de militarii Batalionului 812 Infanterie ”Șoimii Carpaților” au vizat cu precădere evaluarea finală a unor proiecte de infrastructură în curs de executare, conectarea la internet a unui centru de calculatoare, distribuirea de ajutoare umanitare și acordarea de sprijin medical locuitorilor din zona de responsabilitate.

Astfel, în localitatea Al Chabaish, situată într-o zonă mlăștinoasă, au fost încheiate lucrările de construire a unui drum în lungime de aproximativ cinci kilometri, care va facilita accesul copiilor către școală. De asemenea, la biblioteca din Al Islah a fost instalată o rețea de zece calculatoare cu ajutorul căreia localnicii vor avea posibilitatea să folosească și Internetul. Totodată, militarii batalionului au distribuit populației din Al Fuhud ajutoare umanitare constând în încălțăminte, haine și jucării, care au fost asigurate prin grija Brigăzii Italiene “Friuli”, în subordinea căreia se află batalionul. Toate aceste misiuni s-au îndeplinit folosindu-se resurse financiare alocate de Forța Multinațională.

Într-una dintre cele mai sărace zone din aria de responsabilitate a batalionului românesc, echipe medicale conduse de căpitanul Oscar Sas, medicul-șef al ”Șoimilor Carpaților”, și de maiorul american Ray Kelley, au consultat și au asigurat tratamente unui număr de 50 de copii și 40 de adulți din localitatea Um Aniesh. La finalul acțiunii, medicii americani au apreciat modul de colaborare cu cei români și și-au exprimat disponibilitatea de a acționa împrună și în viitor, iar liderul local Hammed Taher Ali a declarat, referindu-se la sprijinul primit din partea militarilor români, că aceștia „vor fi întotdeauna primiți cu brațele deschise, ca niște prieteni”.

Biroul de Presa al M.Ap.N.