Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 78


COMUNICAT


Vineri, 28 martie a.c., s-a desfasurat, la Iasi, ceremonia de investire in functie a noului comandant al Corpului 10 Armata Teritorial ?Stefan cel Mare?, general de brigada Ion Ciupei. Au fost prezenti domnii Ioan Mircea Pascu, ministrul apararii nationale, general dr. Mihail Popescu, seful Statului Major General, si general-locotenent dr. Eugen Badalan, seful Statului Major al Fortelor Terestre.

Generalul de brigada Ciupei s-a nascut la 16 februarie 1952, in localitatea Fodora, din judetul Cluj. A absolvit, in 1971, Liceul Militar ?Stefan cel Mare? din Cimpulung Moldovenesc, Scoala Militara de Ofiteri Activi ?Nicolae Balcescu? din Sibiu (1974) si Academia de Inalte Studii Militare, Facultatea de arme intrunite (1985). A urmat un curs post academic de perfectionare a pregatirii in domeniul militar si cursuri de limba engleza.
A parcurs toate treptele ierarhiei militare, de la comandant de pluton pana la comandant de regiment si brigada, fiind avansat de trei ori inainte de termen. A indeplinit functii de raspundere pe linie de operatii si pregatire pentru lupta in Comandamentul Armatei a 4-a ?Transilvania?. In perioada 1997-2001 a fost comandantul Brigazii 11 Mecanizate ?Carei?, cu comandamentul la Oradea, iar din 2001 comandantul Brigazii 81 Mecanizate (Bistrita). Din anul 2002 generalul de brigada Ciupei este doctorand in stiinte militare, specialitatea Strategie militara.
Este casatorit si are o fiica.


Multumindu-i indeosebi pentru activitatea desfasurata de militarii din subordine in cadrul misiunilor de mentinere a pacii din Kosovo si Afganistan, ministrul apararii nationale l-a felicitat pe generalul Ciupei si i-a urat succes in noua functie.Biroul de presa al MApN