Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Maior Daniel Anghel

 


Comunicat nr. 610


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Eugen Ispas, ofițerul de relații publice al Batalionului 281 Infanterie „Vulturii Îndrăzneți”, dislocat la Kandahar, în Afganistan, a transmis următoarea corespondență:

Sâmbătă, 11 decembrie a.c., primii 10 militari râmniceni au revenit în țară, la încheierea celor șase luni de misiune în teatrul de operații. În seara dinaintea plecării spre România, locțiitorul comandantului Brigăzii 3 Infanterie “BRONCO”, locotenent-colonelul american Michael Browder, le-a înmânat militarilor români medalia brigăzii, în semn de recunoaștere a prestației lor în cadrul operațiunii “Enduring Freedom”.

Cu prilejul ceremoniei, organizată la sediul comandamentului brigăzii în prezența întregului stat major, locotenent-colonelul Browder a spus: “A fost o onoare și un privilegiu să vă avem în subordine. Pe aversul medaliei Brigăzii 3 “BRONCO” se regăsește și drapelul României, pentru că țara dumneavoastră este membră a Coaliției”.

În numele celor recompensați, căpitanul Marius Cojoc a mulțumit pentru onoarea de a le fi fost recunoscut profesionalismul cu care au executat misiunile primite, dar a precizat că nu și-au făcut decât datoria, materializând angajamentul României în lupta împotriva terorismului.

În cele șase luni petrecute în teatrul de operații din Afganistan, militarii români au executat cu succes toată gama misiunilor specifice, conform mandatului încredințat, precum paza Aeroportului Internațional de la Kandahar, securizarea transporturilor de materiale logistice, patrulări și protecție a activităților de asistență umanitară.

“Vulturii Îndrăzneți” vor fi înlocuiți de militarii Batalionului 300 Infanterie de la Galați.


Biroul de Presa al M.Ap.N.