Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.cdor. Liliana Tanase

 


Comunicat nr. 79


COMUNICAT


In perioada 31 martie - 11 aprilie a.c., se va desfasura, la Bucuresti, “Seminarul multinational privind apararea aeriana cu baza la sol”, gazduit de Statul Major al Fortelor Aeriene. Alaturi de ofiteri romani din Statul Major al Fortelor Aeriene, Statul Major al Fortelor Terestre si Academia de Inalte Studii Militare, la activitate vor participa si reprezentanti militari din Fosta Republica Iugoslava a Macedoniei, Georgia, Germania, Irlanda, Letonia, Norvegia, Olanda, Polonia, Slovacia, Suedia si Ungaria.

Seminarul isi propune sa familiarizeze ofiterii de stat major cu doctrina si procedurile specifice apararii aeriene cu baza la sol si sa ofere expertiza si consultanta din partea specialistilor NATO. Participantii vor fi informati asupra structurii militare de comanda a Aliantei Nord-Atlantice si vor desfasura activitati practice de planificare a operatiilor de aparare aeriana, de management si coordonare a actiunilor de lupta in spatiul aerian, concomitent cu asigurarea masurilor pentru protectia aeriana a actiunilor de lupta ale trupelor terestre si navale.

Programul manifestarii include o vizita de documentare si informare la Tabara de instructie si Poligonul de trageri antiaeriene Capul Midia, jud. Constanta, in cadrul careia vor fi prezentate facilitatile de instruire si apreciere a tragerilor.Statul Major al Fortelor Aeriene