Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 621


COMUNICAT


În zilele de 21 și 22 decembrie a.c., în unitățile militare în care s-au ridicat monumente pentru cinstirea eroilor Revoluției Române din Decembrie 1989 se vor desfășura ceremoniale militare și religioase. Subunități ale M.Ap.N. și muzici militare vor participa, de asemenea, la ceremoniale organizate de autoritățile centrale și locale.

În unități, mari unități, comandamente, direcții centrale, cercuri și muzee militare vor avea loc manifestări pe parcursul cărora va fi evocat rolul Armatei pe timpul Revoluției Române.

Regimentul 30 Gardă și Protocol “Mihai Viteazul” și Brigada 2 Parașutiști vor asigura gărzile de onoare pentru ceremonialele de depunere de coroane și jerbe de flori care vor avea loc pe 22 decembrie în București, la Cimitirul Eroilor Revoluției, Piața Universității, Piața Revoluției (Senat), Radiodifuziune și Televiziunea Română.

Pe lentele coroanelor și jerbelor pe care le vor depune reprezentanții Ministerului Apărării Naționale se va înscrie textul “Glorie ostașilor români care și-au dat viața pentru victoria Revoluției Române – din partea Ministerului Apărării Naționale”.
Biroul de Presa al M.Ap.N.