Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 622


INFORMATIE DE PRESA


Căpitanul Cristian Dan, ofițerul de relații publice al Batalionului 812 Infanterie “Șoimii Carpaților”, aflat în misiune în Irak, a transmis următoarea corespondență:

Luni, 20 decembrie a.c., în tabăra Mittica, unde sunt încartiruiți militarii Batalionului 812 Infanterie „Șoimii Carpaților” și cei ai Companiei de Poliție Militară, a avut loc ceremonialul prin care Brigada italiană “Garibaldi”, comandată de generalul de brigadă Giovan Battista Borrini, a înlocuit Brigada Aeromobilă „Friuli”, preluând responsabilitatea desfășurării Operației ,,Antica Babilonia” în aria de operații din provincia Dhi Qar. Festivitatea a avut loc în prezența șefului Statului Major al Armatei Italiene, amiralul Gianpaolo Di Paola, a comandantului Diviziei Multinaționale Sud–Est, generalul maior Jonathan Peter Riley, a altor generali și ofițeri din comandamentele unităților italiene, române și portugheze.

Amiralul Di Paola a precizat în alocuțiunea sa: “Contribuția militarilor români este importantă și de neînlocuit în misiunea de reconstrucție și stabilitate a Irakului, și în special a provinciei Dhi Qar. Vă mulțumesc în numele Forțelor Armate Italiene!”

Generalul de brigadă Enzo Stefanini, comandantul Brigăzii „Friuli”, a mulțumit, la încheierea mandatului său, tuturor contingentelor naționale din compunerea Forței Multinaționale Întrunite Italiene pentru profesionalismul și dăruirea cu care au acționat. Domnia sa a spus: „Mandatul brigăzii pe care o comand nu putea fi îndeplinit cu succes fără aportul militarilor români și portughezi. Sunt convins că și în continuare, sub comanda Brigăzii “Garibaldi”, veți acționa cu aceeași fermitate și veți contribui la instaurarea climatului de securitate atât de necesar acestei țări.”

Biroul de Presa al M.Ap.N.