Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 628


COMUNICAT


Sâmbătă, 25 decembrie a.c., în toate unitățile subordonate Ministerului Apărării Naționale, prin grija comandanților și a statelor majore, au fost organizate activități specifice sărbătorilor de Crăciun. Astfel, în toate capelele militare au fost oficiate slujbe religioase închinate Nașterii Domnului, la care au participat militarii, precum și membri ai familiilor acestora.

O parte din militarii în termen și cu termen redus au beneficiat de permisii și concedii de odihnă pentru a petrece Crăciunul alături de familii, iar cei care au fost în servicii de zi și de pază în aceste zile, urmează să primească învoiri de Revelion.

În toate instituțiile și unitățile militare au fost împodobiți brazi tradiționali, sub care s-au aflat cadouri, iar pentru cei aflați la datorie în ziua de Crăciun au fost organizate mese festive din care nu au lipsit sarmalele, friptura, cârnații și cozonacul. În același timp grupuri de militari i-au colindat pe comandanți și colegi în Ajun și în ziua de Crăciun.

Vineri, 24 decembrie a.c., conducerea Ministerului Apărării Naționale a intrat în legătură directă cu cei 1.505 de militari aflați în misiune în cele patru teatre de operații, prin sistemul de videoconferință instalat la sediul intituției, pentru a le transmite mesaje de felicitare. Domnul Ioan Mircea Pașcu și generalul Eugen Bădălan s-au adresat, în premieră, simultan, militarilor aflați la mii de kilometri de țară, oferindu-le în final și un program de colinde interpretate de formații ale muzicii reprezentative a M.Ap.N.

De asemenea, și în acest an, Moș Crăciun și-a modificat traseul și mijlocul de zbor, pentru a ajunge, folosind un avion Hercules C – 130 B al Forțelor Aeriene Române, la militarii aflați în toate teatrele de operații. Astfel, patru delegații însoțite de colindători s-au deplasat în Afganistan, Bosnia Herțegovina, Kosovo și Irak, pentru a le duce militarilor brazi, mâncăruri tradiționale, cadouri personalizate și felicitări semnate de de conducerea Ministerului Apărării Naționale.
Fiecare dintre militarii care au sărbătorit Crăciunul în teatrele de operații a primit un briceag de producție elvețiană, pe care a fost inscripționat „CRĂCIUN 2004 – Afganistan (respectiv Bosnia, Kosovo sau Irak)”, pe o parte, și „oferit de ministrul apărării și șeful Statului Major General”, pe cealaltă parte.
Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.