Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 633


COMUNICAT


În cursul zilei de miercuri, 29 decembrie a.c., o aeronavă C-130 Hercules aparținând Forțelor Aeriene Române va decola de pe Baza 90 Transport Aerian cu destinația Katunayake (Sri Lanka), pentru a transporta un ajutor umanitar constând în produse farmaceutice, medicamente, pături și corturi, oferit de Guvernul României pentru populația sinistrată afectată în urma cutremurului din 25 decembrie.

Aeronava va fi comandantă de comandorul Cernat Ionel, iar cele două echipaje ale acesteia vor avea în compunere, ca piloți, pe comandorul Călin Florin, căpitan-comandorul Tănase Viorel, locotenentul Tecuceanu Emil și locotenent-comandorul Dănăilă Dan.

Cheltuielile de transport aerian vor fi suportate din bugetul M.Ap.N., iar costul resursei de aviație consumate va fi asimilat din cadrul planului de pregătire în zbor a echipajelor.

Alte informații referitoare la această activitate (inclusiv oportunități de imagine) pot fi obținute de la ofițerul de relații publice al Statului Major al Forțelor Aeriene, căpitan-comandor Liliana Tănase, telefon 0722-412.200.Biroul de Presa al M.Ap.N.