Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Gelaledin Nezir

 


Comunicat nr. 3


COMUNICAT


Marți, 4 ianuarie a.c., ministrul apărării naționale, domnul Teodor Atanasiu, și șeful Statului Major General al Armatei României, general dr. Eugen Bădălan, au participat la o întâlnire informală cu șefii direcțiilor și structurilor centrale din subordine, având ca obiectiv principal cunoașterea domeniilor de activitate precum și a modului de îndeplinire a misiunilor de către fiecare dintre acestea.

Întâlnirea – după cum preciza ministrul apărării – a fost destinată unei mai bune fundamentări a obiectivelor pe care le are de îndeplinit Armata României în perspectiva imediată și a elaborării unei planificări eficiente în domeniul militar pentru perioada următorilor patru ani.

Astfel, fiecare dintre participanți a prezentat ministrului apărării naționale structura organizatorică a departamentului pe care îl conduce, încadrarea cu personal, cadrul normativ care îi reglementează activitatea, precum și modul de relaționare cu celelalte structuri.

A fost reliefată, în context, necesitatea unor adaptări ale cadrului legal de funcționare al instituției, în sensul unor resubordonări și reorganizări ale structurilor, menite să fluidizeze circuitul informațional și să asigure un management performant al fiecărui domeniu de activitate.

Au mai fost discutate, de asemenea, probleme curente ale activității instituției, care vizează aspecte referitoare la îmbunătățirea actului decizional.

La încheierea ședinței, domnul Teodor Atanasiu a dispus întocmirea documentelor legale necesare transpunerii în practică a problemelor discutate. “O atenție deosebită – spunea ministrul apărării – trebuie acordată informării permanente a publicului asupra tuturor deciziilor care se vor lua, în general, și, în mod deosebit, cu privire la hotărârile care se referă la cheltuirea fondurilor alocate prin bugetul de stat”. Ministrul apărării a ordonat responsabililor în domeniu să acorde o atenție sporită relației cu reprezentanții mass-media române și internaționale.Purtatorul de Cuvant al M.Ap.N.