Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 27


COMUNICAT


Referitor la solicitarea de către Ministerul Apărării Naționale de a se retrage legea cu privire la vânzarea locuințelor de serviciu, Biroul de Presă al M.Ap.N. este împuternicit să precizeze:

În cursul anului trecut au existat două proiecte legislative diferite, care vizau autorizarea instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională de a vinde personalului propriu unele locuințe de serviciu pe care acestea le au în administrare. Unul dintre aceste proiecte a fost aprobat, după parcurgerea procedurilor legislative, de Parlamentul României, devenind Legea nr. 562, din 7 decembrie 2004, care a fost publicată în Monitorul Oficial al României partea I, nr. 1169, din 9 decembrie 2004.

În aceste condiții, Ministerul Apărării Naționale, inițiatorul celuilalt proiect, a solicitat retragerea acestuia.

Ministerul Apărării Naționale a înaintat un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 562/2004, în concordanță cu specificul instituției, proiect care se află în procedura de avizare. După obținerea avizelor, acesta va fi înaintat pentru a fi inclus pe agenda de lucru a Guvernului.


Biroul de Presa al M.Ap.N.