Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Cpt. Eliza Guvir

 


Comunicat nr. 84


COMUNICAT


Miercuri, 2 aprilie a.c., la sediul Ministerului Apararii Nationale, a avut loc sedinta Comisiei Centrale pentru Probleme Sociale din M.Ap.N.

Reprezentantii categoriilor de forte ale armatei au prezentat, in sinteza, probleme de natura sociala identificate in cadrul structurilor din subordine. Acestea s-au referit, in principal, la intarzieri in achitarea contravalorii drepturilor de echipament, asigurarea insuficienta a locuintelor de serviciu pentru personalul militar, numarul mic al locurilor in spatiile de recuperare medicala si refacere.

Propunereile participantilor la sedinta au vizat revizuirea legii salarizarii personalului din armata in perspectiva admiterii Romaniei, cu drepturi depline, in Alianta Nord-Atlantica, promovarea de proiecte cu finantare PHARE in programul de reconversie a personalului disponibilizat, o mai buna asigurare a asistentei medicale.

Pentru prima data, in cadrul comisiei au fost analizate si problemele ofiterilor in rezerva si in retragere. Astfel, a fost dezbatut proiectul Legii veteranilor militari si s-au discutat probleme cu care se confrunta Uniunea Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere, care a solicitat infiintarea unor camine pentru pensionarii militari ramasi fara familie si organizarea de popote-restaurant si magazine-economat.

In numele conducerii M.Ap.N., secretarul de stat Sorin Encutescu a exprimat disponibilitatea de a identifica politici si masuri concrete care sa contribuie la rezolvarea problemelor si ridicarea calitatii vietii personalului din M.Ap.N. Aspectele prezentate in cadrul sedintei vor fi incluse intr-un raport de informare catre Consiliul Suprem de Aparare a Tarii.Biroul de presa al MApN