Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col. ing. Leonard Mocanu, 0721.237.349

 


Comunicat nr. 8


Convorbiri oficiale româno-slovene


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, s-a întâlnit marți, 15 ianuarie, la sediul Ministerului Apărării, cu omologul său sloven, generalul-locotenent Albin Gutman, care efectuează o vizită oficială în România.

În cadrul convorbirilor oficiale, amiralul Gheorghe Marin a prezentat elemente ale stadiului procesului de transformare a Armatei României și participarea acesteia la misiuni în afara teritoriului național. Cei doi lideri militari au schimbat puncte de vedere privind dezvoltarea relațiilor militare bilaterale în domeniile vânători de munte, scafandri, învățământ militar, forțe speciale, precum și posibilitatea cooperării în cadrul Forței de Răspuns a NATO sau al grupurilor tactice de luptă ale Uniunii Europene.

Generalul Gutman a fost, de asemenea, primit și de ministrul apărării, domnul Teodor Meleșcanu.

Programul vizitei oaspetelui sloven mai cuprinde depunerea unei coroane de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut și vizitarea Universității Naționale de Apărare, a unor unități și mari unități din compunerea Armatei României și a unor obiective culturale și turistice din municipiul București.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării