Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 23


Întâlniri la Ministerul ApărăriiMinistrul Apărării, Teodor Meleșcanu, l-a primit marți, 29 ianuarie, pe directorul Centrului European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall" din Garmisch Partenkirchen, John P. Rose.

Convorbirile purtate cu directorul Colegiului Marshall s-au axat pe continuarea participării studenților români la programele educaționale ale acestui centru, țara noastră fiind reprezentată în fiecare an de un număr semnificativ de studenți.

Potrivit ministrului Apărării, nivelul de participare evidențiază dorința pregătirii personalului la cele mai înalte standarde internaționale de performanță.

Ministrul Meleșcanu și-a exprimat aprecierea față de inițiativa Colegiului Marshall privind organizarea Forumului Transatlantic în perioada desfășurării summitului NATO.
Tot marți, ministrul Teodor Meleșcanu l-a primit și pe șeful Colegiilor Naționale de Apărare din Statul Israel, general-maior Gershon Haconen.

Pe parcursul discuțiilor cu oaspetele israelian a fost reliefată experiența benefică a colaborării dintre Colegiul Național de Apărare din țara noastră și Colegiile de Apărare din Israel și au fost abordate aspecte legate de importanța perfecționării continue a pregătirii personalului din sistemul de apărare, de participarea militarilor la misiuni internaționale, precum și de consolidarea relațiilor bilaterale dintre cele două țări.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării