Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 23


ntlniri la Ministerul AprriiMinistrul Aprrii, Teodor Melecanu, l-a primit mari, 29 ianuarie, pe directorul Centrului European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall" din Garmisch Partenkirchen, John P. Rose.

Convorbirile purtate cu directorul Colegiului Marshall s-au axat pe continuarea participrii studenilor romni la programele educaionale ale acestui centru, ara noastr fiind reprezentat n fiecare an de un numr semnificativ de studeni.

Potrivit ministrului Aprrii, nivelul de participare evideniaz dorina pregtirii personalului la cele mai nalte standarde internaionale de performan.

Ministrul Melecanu i-a exprimat aprecierea fa de iniiativa Colegiului Marshall privind organizarea Forumului Transatlantic n perioada desfurrii summitului NATO.
Tot mari, ministrul Teodor Melecanu l-a primit i pe eful Colegiilor Naionale de Aprare din Statul Israel, general-maior Gershon Haconen.

Pe parcursul discuiilor cu oaspetele israelian a fost reliefat experiena benefic a colaborrii dintre Colegiul Naional de Aprare din ara noastr i Colegiile de Aprare din Israel i au fost abordate aspecte legate de importana perfecionrii continue a pregtirii personalului din sistemul de aprare, de participarea militarilor la misiuni internaionale, precum i de consolidarea relaiilor bilaterale dintre cele dou ri.
Biroul de Pres al Ministerului Aprrii