Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: lt.col. Leonard Mocanu, 0744 359491

 


Comunicat nr. 28


Vânătorii de munte s-au întors acasă


Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada”, care au participat timp de șase luni la operația NATO ISAF, în Afganistan s-au întors acasă. Secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare și Planificare, Corneliu Dobrițoiu, și locțiitorul șefului Statului Major General, general-locotenent dr. Mihail Orzeață, le-au urat bun venit vânătorilor de munte în cadrul ceremonialului desfășurat joi, 7 februarie, la Curtea de Argeș.

La festivitate au mai fost prezenți generalul-locotenent dr. Teodor Frunzeti, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-locotenent dr. Florian Pință, comandantul Comandamentului 2 Operațional Întrunit, oficialități locale, cadre militare active, în rezervă și în retragere, membri ai familiilor militarilor, precum și soția sublocotenentului post-mortem Aurel Marcu, căzut la datorie la data de 6 septembrie 2007.

Pentru merite deosebite în timpul acestei misiuni au fost conferite, prin decret prezidențial, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de cavaler locotenentului Nicolae Grigore și Medalia Națională „Serviciul Credincios” sergenților-majori Marius Enescu și Mircea Solomon și fruntașului Alex-Octavian Zafiu.Biroul de Presă al Ministerului Apărării