Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. col. Leonard Mocanu

 


Comunicat nr. 46


Convorbiri oficiale româno-bulgare


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, s-a întâlnit marți, 19 februarie, cu șeful Statului Major General al Forțelor Armate Bulgare, generalul Zlatan Stoikov, care efectuează o vizită oficială în România.

Subiectul principal al convorbirilor l-a constituit întărirea cooperării bilaterale și în cadrul inițiativelor regionale de securitate, al NATO și al Uniunii Europene.

Amiralul Marin i-a prezentat oaspetelui bulgar aspecte privind implementarea Strategiei de Transformare a Armatei României și a detaliat experiența din domeniul formării și promovării subofițerilor, soldaților și gradaților voluntari. Totodată, oficialul român a evidențiat elemente privind participarea militarilor români la operații și misiuni internaționale.

Pe parcursul vizitei, generalul Zlatan Stoikov a fost primit de ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu.

Generalul Zlatan Stoikov efectuează, în perioada 18-21 februarie, o vizită oficială în România. Luni, 18 februarie, șeful SMG al Forțelor Armate Bulgare a vizitat Universitatea Națională de Apărare și a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut. În program mai sunt incluse vizite la Academia Forțelor Aeriene, la un batalion de vânători de munte și la obiective cultural-istorice.Biroul de Presă al Ministerului Apărării