Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru/ Purtătorul de cuvânt al MAp

 


Comunicat nr. 63


Ministrul ungar al apărării, în vizită oficială în România


Ministrul Apărării Naționale al Republicii Ungare, Imre Szekeres, va efectua o vizită oficială în țara noastră, joi, 6 martie, la invitația ministrului român al Apărării, Teodor Meleșcanu.

În cadrul convorbirilor oficiale, vor fi abordate teme de interes comun referitoare la transformarea Alianței Nord-Atlantice din perspectiva Summit-ului NATO de la București, la Politica Europeană de Securitate și Apărare (dinamica și evaluarea PESA, concepția Grupurilor de luptă ale UE), la participarea în operațiile internaționale de stabilizare a păcii și combaterea terorismului.

Cei doi oficiali vor discuta, de asemenea, despre situația de securitate din zona Balcanilor de Vest și regiunea extinsă a Mării Negre precum și despre procesul de reformă al celor două armate și cooperarea militară bilaterală.

În programul delegației din Ungaria sunt prevăzute întâlniri și convorbiri, la Palatul Parlamentului, cu președinții Comisiilor de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat și Camera Deputaților.

Joi, de la ora 13.00, miniștrii Teodor Meleșcanu și Imre Szekeres vor susține declarații de presă la sediul Ministerului Apărării și vor semna Acordul Guvernamental Bilateral privind Cimitirele Militare.

Jurnaliștii care doresc să participle la activitate vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 12.15 și 12.45.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării