Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 87


Dialog româno-ucrainean la sediul Ministerului Apărării


Georgeta Elisabeta Ionescu, secretar de stat și șef al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică din Ministerul Apărării, l-a primit astăzi, 25 martie a.c., pe generalul-locotenent Ivan Yurievici Svida, șeful Statului Major al Forțelor Terestre din Ucraina, care efectuează o vizită oficială în România.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte referitoare la colaborarea dintre armatele celor două țări, posibilitatea dezvoltării unor programe de pregătire comună în domeniul învățământului militar, precum și experiența României în calitate de membru al Alianței Nord-Atlantice. În context, generalul-locotenent Ivan Yurievici Svida a apreciat că organizarea Summit-ului NATO de la București este o onoare deosebită pentru România, și a mulțumit secretarului de stat Georgeta Elisabeta Ionescu pentru susținerea de către partea română a procesului de reformă și modernizare a forțelor armate din Ucraina.

Pe timpul vizitei la sediul M.Ap., generalul-locotenent Ivan Yurievici Svida a avut convorbiri și cu șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin.

Șeful Statului Major al Forțelor Terestre ucrainiene, generalul locotenent Ivan Yurievici Svida se află în țara noastră, în perioada 24 – 27 martie, la invitația șefului Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti.Biroul de Presă al Ministerului Apărării