Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Liviu Flutur

 


Comunicat nr. 40


COMUNICAT


La solicitarea Spitalului Clinic de Urgență București, ministrul apărării naționale, domnul Teodor ATANASIU, a aprobat deplasarea unei aeronave de tip AN 30, aparținând Forțelor Aeriene Române, sâmbătă, 5 februarie a.c., pe ruta București – Iași – Cluj-Napoca – București, pentru transportarea unui nou-născut și a unei femei în vârstă de 63 de ani, aflați în stare critică.

Copilul, în vârstă de numai 16 (șaisprezece) zile, suferind de o malformație cardiacă, a fost preluat de o echipă de medici specialiști neonatologi pentru a fi transportat la o clinică de specialitate din Cluj-Napoca. Femeia, suferind de insuficiență respiratorie acută, a fost preluată și transportată la Institutul de Ftiziologie din București.

***
La această oră, la solicitarea prefecților județelor Constanța, Ialomița și Vaslui, echipe de intervenție ale M.Ap.N. acționează cu mijloace tehnice specifice (autoturbine, autotractoare, șenilate, tractoare, autocamioane, transportoare amfibii blindate și tancuri) pentru deblocarea unor comunicații din acest județe afectate de viscol, deszăpezirea mașinilor și ajutorarea persoanelor.
La ordinul șefului Statului Major General, general dr. Eugen Bădălan, Centrul Operațional de Conducere Militară monitorizează permanent situația din teritoriu, iar până la normalizarea acesteia, toate subunitățile de intervenție sunt pregătite să acționeze, la cererea autorităților, potrivit planurilor întocmite pentru astfel de situații.

În intervalul 3-5 februarie a.c., M.Ap.N. a dat curs tuturor solicitărilor formulate de autoritățile administrației centrale și locale.Biroul de Presa al M.Ap.N.