Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 116


Ziua Veteranilor de Război


Ca semn de recunoaștere a meritelor deosebite pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României, începând din acest an, la 29 aprilie se sărbătorește Ziua Veteranilor de Război.

Cu acest prilej, marți, 29 aprilie, la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol (ora 10.00) și la Monumentul Eroilor Patriei din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I” (ora 12.00) se vor organiza ceremonii militare de depuneri de coroane de flori.

La activități vor participa reprezentanți ai Ministerului Apărării, veterani de război, oficialități ale administrației publice, militari activi și în rezervă.

xxx

În semn de recunoaștere a meritelor dovedite pentru apărarea independenței, suveranității, integrității teritoriale și a intereselor României și dat fiind că titlul de „veterani de război” a fost recunoscut pentru prima dată în ziua de 29 aprilie 1902, prin HG 1222 din 10 octombrie 2007, ziua de 29 aprilie a fost instituită ca Ziua Veteranilor de Război.Biroul de Presă al Ministerului Apărării