Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 132


PRECIZĂRI


Referitor la articolul apărut joi, 15 mai, într-un cotidian central, facem următoarele precizări:

1. Amiralul dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major General, se află la Bruxelles, în perioada 14-16.05.2008, și participă la reuniunile Comitetelor Militare ale NATO și UE;

2. Atunci când le-au fost solicitate șefului SIRP/SMG și purtătorului de cuvânt al MAp detalii cu privire la prezența șefului SMG la Bruxelles, amiralul Gheorghe Marin participa la reuniunea Parteneriatului Euro-Atlantic, respectiv la sesiunea de lucru cu secretarul general al NATO. În aceste condiții, șeful SMG nu putea folosi telefonul mobil, iar cazul nu prezenta urgență extremă pentru a fi contactat prin intermediul personalului reprezentanței.

3. La solicitările din țară, asistentul șefului SMG a confirmat telefonic prezența amiralului Gheorghe Marin la Bruxelles și participarea acestuia la reuniunea NATO, informații care au fost transmise jurnalistului care a semnat articolul.

4. Confirmăm faptul că la ședința de deschidere amiralul Gheorghe Marin a hotărât, în baza prerogativelor de care dispune și conform uzanțelor acestui tip de activități, precum și cu aprobarea ministrului apărării, să fie reprezentat de generalul-locotenent Sorin Ioan, reprezentantul militar al Statului Major General la NATO și UE.


Biroul de Presă al Ministerului Apărării