Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt.col.ing. Leonard Mocanu

 


Comunicat nr. 137


Întâlnire româno-cipriotă la Ministerul Apărării


Șeful Statului Major General, amiralul dr. Gheorghe Marin, s-a întâlnit marți, 20 mai, la sediul Ministerului Apărării, cu șeful Gărzii Naționale a Ciprului, generalul-locotenent Constantinos Bisbikas, care efectuează în perioada 19-22 mai o vizită oficială în România.

În timpul convorbirilor oficiale, au fost abordate probleme de interes militar comun în Uniunea Europeană și aspecte ale cooperării militare bilaterale. Amiralul Marin a prezentat oaspetelui cipriot din experiența Armatei României în procesul de transformare și modernizare, din perspectiva apartenenței țării noastre la NATO și la Uniunea Europeană, precum și aspecte ale participării militarilor români la operații și misiuni internaționale. Totodată, au fost explorate modalități de diversificare a cooperării bilaterale.

Tot marți, generalul Bisbikas s-a întâlnit cu secretarul de stat Corneliu Dobrițoiu, șeful Departamentului pentru politica de apărare și planificare din Ministerul Apărării.

Programul oaspetelui cipriot mai cuprinde vizitarea unor unități militare, a Universității Naționale de Apărare și a Centrului de Instruire prin Simulare, precum și a unor obiective culturale și turistice reprezentative. Luni, 19 mai, generalul-locotenent Constantinos Bisbikas a depus o coroană de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din București.

* * *

Generalul-locotenent Constantinos Bisbikas s-a născut în 1949. A absolvit Academia Militară, cu specialitatea infanterie, în anul 1971. De-a lungul carierei, a mai absolvit Colegiul de Război, Colegiul Întrunit de Stat Major și Colegiul Național de Apărare. A îndeplinit funcții pe toate treptele ierarhiei militare. A fost numit în funcția actuală la 11 ianuarie 2006. Este căsătorit și are trei copii.Biroul de Presă al Ministerului Apărării