Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Carmen Constantin

 


Comunicat nr. 154


Manifestări dedicate Zilei EroilorMinisterul Apărării va celebra joi, 5 iunie, Ziua Eroilor prin ceremonialuri militare și religioase dedicate memoriei celor care s-au jertifit pentru apărarea patriei.

Manifestări comemorative vor fi organizate în toate garnizoanele din țară, în colaborare cu autoritățile administrației publice locale, Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, Asociația Națională a Veteranilor de Război și cu reprezentanți ai cultelor religioase. Cu sprijinul comunităților românești și ai reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române, astfel de ceremonialuri vor avea loc atât în teatrele de operații, cât și la mormintele și operele comemorative de război, cimitirele sau parcelele de onoare din afara granițelor țării unde și-au pierdut viața și sunt înmormântați militari români.

Ceremonialurile de depuneri de coroane de flori din București vor avea loc astfel:
 ora 10.00: la Cimitirul Israelit “Filantropia” ( B-dul Ion Mihalache);
 ora 12.00: la Mormântul Ostașului Necunoscut (din Parcul Carol), Monumentul Eroilor Patriei (din fața Universității Naționale de Apărare „Carol I”), Cimitirul Eroilor Revoluției (Calea Șerban Vodă), Cimitirul Eroilor din Primul și al Doilea Război Mondial (din Cimitirul Militar Ghencea).
La Mormântul Ostașului Necunoscut vor aduce un omagiu eroilor și piloții militari din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene, care vor executa o trecere cu trei elicoptere IAR 330 SOCAT și trei avioane MIG 21 Lancer.

Tot joi, la ora 13.00, la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand” va fi vernisată expoziția „Donații și donatori”, care va cuprinde o selecție a obiectelor și documentelor primite de muzeu în perioada iulie 2007 - mai 2008.

Ziua Eroilor a fost proclamată sărbătoare națională a poporului român prin Legea nr. 379 din 2003, iar manifestările dedicate acestui eveniment sunt organizate, conform tradiției creștine, în Ziua Înălțării Domnului.Biroul de Presă al Ministerului Apărării