Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Mihai Ursache

 


Comunicat nr. 156


Transfer de autoritate în Irak


Transferul de autoritate asupra Batalionului 151 Infanterie a avut loc marți, 10 iunie, în cadul unei ceremonii desfășurate în campul românesc de la Tallil, Irak.

Comanda operațională a Lupilor Negri a trecut, astfel, de la Divizia Multinațională Sud – Est britanică la Divizia Multinațională Centru. Batalionul 151 Infanterie va acționa în compunerea Brigăzii 1 americane. Misiunile, baza de dislocare și zonele de responsabilitate ale militarilor români rămân neschimbate.

Prezent la ceremonie, comandantul Diviziei Multinaționale Sud – Est, generalul maior Barney White – Spunner a mulțumit militarilor români pentru întreaga colaborare: “Apreciez ajutorul dumneavoastră în tot ceea ce a desfășurat divizia pe care o comand. A fost o plăcere pentru mine să am în subordine asemenea soldați profesioniști și experimentați”.

La rândul său, comandantul Diviziei Multinaționale Centru, generalul maior Michael Oates, a apreciat: “Suntem foarte onorați să avem contingentul românesc în echipa Diviziei Multinaționale Centru. Este privilegiul nostru să lucrăm împreună cu acești distinși militari și le vom oferi întregul nostru sprijin”.

În baza mandatului acordat de șeful Statului Major General, amiralul Gheorghe MARIN, transferul a fost semnat, din partea română, de comandantul Comandamentului Operațional Întrunit, generalul de brigadă Dan Ghica – Radu. Din partea partenerului american, documentul a fost semnat de comandantul Brigăzii 1, colonelul Charles FLYNN.Biroul de Presă al Ministerului Apărării