Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 166


Ceremonial de repatriere a eroului Claudiu Marius Covrig


Ceremonialul de repatriere a Sublocotenentului (post-mortem) Claudiu Marius Covrig, czut la datorie pe timpul ndeplinirii unei misiuni n Afganistan, a avut loc astzi, 16 iunie 2008, ncepnd cu ora 19.00, la Baza Aerian de la Bobocu, judeul Buzu.

n cadrul acestui ceremonial s-a intonat Imnul de stat al Romniei, s-a oficiat serviciul religios, s-a dat citire Ordinului ministrului Aprrii de avansare la gradul de sublocotenent (post-mortem) a eroului Claudiu Marius Covrig. De asemenea, a fost citit decretul prezidenial de conferire, pentru militarul romn, a ordinului Steaua Romniei n Grad de Cavaler cu nsemn de rzboi i a mesajului de condoleane din partea Ministerului Aprrii.

Trupul eroului va fi transportat n aceast sear la Galai unde vor avea loc funeraliile, programate pentru miercuri, 18 iunie, ncepnd cu ora 13.30, la Cimitirul Eternitatea.

La eveniment au participat alturi de familie i colegi, secretarul de stat i ef al Departamentului pentru Relaia cu Parlamentul i Informare Public din Ministerul Aprrii, Georgeta Elisabeta Ionescu, eful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, eful Statului Major al Forelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti, precum i alte oficialiti militare i civile. Din partea Preediniei, a participat generalul-locotenent (r.) Ion Oprior care a dat citire decretului prezidenial.Biroul de Pres al Ministerului Aprrii