Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. Viorica Sabie

 


Comunicat nr. 166


Ceremonial de repatriere a eroului Claudiu Marius Covrig


Ceremonialul de repatriere a Sublocotenentului (post-mortem) Claudiu Marius Covrig, căzut la datorie pe timpul îndeplinirii unei misiuni în Afganistan, a avut loc astăzi, 16 iunie 2008, începând cu ora 19.00, la Baza Aeriană de la Bobocu, județul Buzău.

În cadrul acestui ceremonial s-a intonat Imnul de stat al României, s-a oficiat serviciul religios, s-a dat citire Ordinului ministrului Apărării de avansare la gradul de sublocotenent (post-mortem) a eroului Claudiu Marius Covrig. De asemenea, a fost citit decretul prezidențial de conferire, pentru militarul român, a ordinului Steaua României în Grad de Cavaler cu însemn de război și a mesajului de condoleanțe din partea Ministerului Apărării.

Trupul eroului va fi transportat în această seară la Galați unde vor avea loc funeraliile, programate pentru miercuri, 18 iunie, începând cu ora 13.30, la Cimitirul Eternitatea.

La eveniment au participat alături de familie și colegi, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Relația cu Parlamentul și Informare Publică din Ministerul Apărării, Georgeta Elisabeta Ionescu, șeful Statului Major General, amiral dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-locotenent dr. Teodor Frunzeti, precum și alte oficialități militare și civile. Din partea Președinției, a participat generalul-locotenent (r.) Ion Oprișor care a dat citire decretului prezidențial.Biroul de Presă al Ministerului Apărării