Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Locotenent-colonel Cristinel Ghiga

 


Comunicat nr. 47


COMUNICAT


În cadrul întrevederii avute cu secretarul american al apărării, Donald Rumsfeld, ministrul apărării naționale, Teodor Atanasiu, a menționat că România dorește să-și reorienteze contribuția la eforturile coaliției internaționale din Irak. Eforturile vor viza, cu precădere, susținerea instruirii și echipării forțelor armate irakiene, pentru ca acestea să fie în măsură să preia sarcini suplimentare de securitate. Atanasiu a mai precizat că industria de apărare românească produce echipamente care ar putea răspunde solicitărilor de înzestrare din partea Irakului, țara noastră urmând să-și coordoneze acțiunile, în acest sens, cu SUA.

Rumsfeld a spus că România s-a dovedit a fi un partener serios al SUA și al NATO, apreciind că cele două țări vor dezvolta atât relațiile bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic, cât și cooperarea în cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Atanasiu și Rumsfeld au discutat, de asemenea, despre transformarea NATO și despre aspecte ale participarea celor două țări la lupta împotriva terorismului în teatrele de operații din Afganistan și Irak.

Întâlnirea între cei doi oficiali, prima după alegerile desfășurate în România și SUA la sfârșitul anului 2004, a avut loc miercuri, 9 februarie a.c., în contextul participării la reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre NATO, care se desfășoară în localitatea franceză Nisa.


Biroul de Presa al M.Ap.N.