MApN
Ministerul Apărării Naţionale
Direcţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail: presamapn@mapn.ro
Contact: 021-319.60.22
Nr. 180
Închiderea Cursului pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict

Festivitatea de închidere a Cursului pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict s-a desfășurat astăzi, 27 iunie, la Curtea de Argeș, în prezența secretarului de stat Georgeta Ionescu.

În context, secretarul de stat a reafirmat importanța unui astfel de curs pentru jurnaliștii ce vor transmite din zonele de conflict și a mulțumit organizatorilor - Direcția Informare și Relații Publice a Ministerului Apărării și Batalionul 33 Vânători de Munte - pentru modul profesionist în care au organizat activitatea.

La rândul lor, absolvenții cursului au ținut să remarce prestația deosebită a vânătorilor de munte, precum și a ofițerilor de relații publice din cadrul D.I.R.P., și au ajuns la concluzia că acest curs a reprezentat o experiență deosebită și că, după cinci zile de « antrenament », sunt mult mai pregătiți în cazul în care vor trebui să transmită din zone cu factor de risc ridicat.

Cei 14 reprezentanți ai mass-media care au finalizat astăzi Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict au primit diplome de participare.
x x x
Cursul, organizat de Direcția Informare și Relații Publice cu sprijinul Statului Major General, a abordat teme referitoare la factorii de risc din zonele în care se desfășoară operații militare, dar și participarea la activități practice privind introducerea jurnaliștilor civili în teatrele de operații, redactarea și transmiterea materialelor de presă în situații dificile și modul de lucru cu ofițerii de informare și relații publice care încadrează Centrul de informare a presei.

Cursanților li s-au prezentat regulile de lucru cu mass-media în condiții de campanie și de supraviețuire în situații speciale, au primit informații despre muniții și încărcături explozive, capcane și mine antipersonal. De asemenea, le-au fost prezentate măsurile de acordare a primului ajutor și modul de comportare la punctele de control și în situații de captivitate.
La actuala ediție a cursului au participat 14 jurnaliști din presa scrisă, radio și TV, un reprezentant al Ministerului Apărării din Republica Moldova și trei instructori americani. În perioada 2004 - 2007, la Cursul pentru jurnaliștii care transmit din zone de conflict au luat parte 66 de jurnaliști civili, dintre care 23 au fost femei.