Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: maior Constantin SPÎNU

 


Comunicat nr. 203


ZIUA PRESEI MILITARE


În fiecare an, la 23 iulie, Armata României sărbătorește Ziua Presei Militare. Acum 149 de ani, la 23 iulie 1859, s-a înființat prima publicație militară din România, “Observatorul militar". Prin tradiție, în această zi sunt omagiate generațiile de ziariști în uniformă care și-au asumat, de-a lungul anului, misiunea de a fi vocea Oștirii.

În mesajul de felicitare adresat cu acest prilej, Georgeta Ionescu, secretar de stat în Ministerul Apărării, a subliniat că “presa militară a contribuit decisiv la sensibilizarea populației cu privire la problemele apărării naționale, la îndatoririle cetățenești privind apărarea și la noua modalitate de abordare a intereselor de securitate ale țării, departe de hotarele ei”.

La rândul său, amiralul dr. Gheorghe Marin, șeful Statului Major General, s-a adresat jurnaliștilor militari, cei care „au fost mereu acolo unde conștiința profesională și imperativele momentului au cerut-o, au tratat cu realism dificultățile care li s-au ivit în cale și au găsit acel echilibru care conferă produselor lor doza maximă de credibilitate și forma cea mai agreabilă cu putință”.

Informații suplimentare referitoare la Ziua Presei Militare pot fi obținute accesând pagina din Internet a Trustului de Presă al M.Ap., www.presamil.ro.Biroul de Presă al Ministerului Apărării