Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Lt. cdor. Mugurel Pascu

 


Comunicat nr. 230


Manifestari dedicate Zilei Marinei Romane


Statul Major al Forțelor Navale inaugurează în București seria de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei Române.

Joi, 07 august a.c., pe esplanada Palatului Cercului Militar, Muzica Militară a Forțelor Navale va susține la orele 9.30 și 18.00 concerte de muzică de promenadă, cu specific marinăresc.

Programul zilei de joi, de la Palatul Cercul Militar, mai cuprinde simpozionul “106 ani de la prima sărbătorire a Zilei Marinei Române,“ proiecții de filme cu activități specifice Forțelor Navale, vernisarea unei expoziții de pictură cu tematică marinărească și un spectacol muzical oferit de Ansamblul „Doina” al Armatei, de artiștii Cercului Militar Constanța și de Muzica Militară a Forțelor Navale.

Vineri, 08 august a.c., orele 10.00, la Muzeul Militar Național va fi inaugurată o expoziție de pictură, carte și obiecte muzeistice cu tematică marinărească. Organizată de Muzeul Marinei Române în colaborare cu Muzeul Militar Național și cu Academia Navală “Mircea cel Bătrân”, expoziția va fi deschisă zilnic, în perioada 08 – 17 august, între orele 09.00 – 17.00.

Jurnaliștii acreditați la Ministerul Apărării sunt invitați să participe la aceste activități. Informații suplimentare pot fi obținute de la șeful Compartimentului Relații Publice al Statului Major al Forțelor Navale, locotenent-comandor Mugurel PASCU, tel 0744.359518.


Festivitățile dedicate Zilei Marinei Române vor continua, în perioada 11-15 august, în garnizoanele Constanța, Galați, Brăila și București. Detalii despre programul complet al manifestărilor pot fi obținute accesând site-ul www.mapn.ro.Biroul de Presă al Ministerului Apărării