Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Olimpia Moise, tel. 0724 397 788

 


Comunicat nr. 238


Închiderea taberei de lucru româno-germane, la Buzău
Festivitatea de închidere a taberei de lucru româno – germane, ce a avut ca scop îngrijirea mormintelor de război din Cimitirul Eroilor din Buzău, a avut loc marți, în 26 august, la sediul Comandamentului Operațional Întrunit „Mareșal Alexandru Averescu”.

Tabăra de lucru, la care au participat 12 militari germani și 8 militari români de la Batalionul 47 Comunicații și Informatică ,,General Nicolae Petrescu”, a fost organizată de Asociația Germană pentru îngrijirea mormintelor de război și Comandamentul Operațional Întrunit.

În cele două săptămâni, militarii români și germani au reamenajat nouă alei, cu o suprafață de peste 260 metri pătrați, și au întreținut mormintele celor 1500 de militari germani căzuți la datorie în cele două războaie mondiale.

La ceremonialul de închidere au participat generalul de brigadă Dan Ghica-Radu, comandantul Comandamentului Operațional Întrunit „Mareșal Alexandru Averescu”, Roland Lohkamp, ambasadorul Republicii Federale Germania la București, general locotenent Friedrich Wilhelm Ploeger, comandantul Comandamentului Operațional Aerian din Germania, locotenent-colonel (r.) Roland Schmitt, reprezentantul Uniunii Populare Germane din România, prefectul județului Buzău, Alexandru Gabriel Balaban, și viceprimarul municipiului Buzău, Marcel Ciolacu.

În cadrul manifestării, oficialii români și germani au acordat diplome și medalii militarilor participanți la tabăra de lucru. De asemenea, în Cimitirul Eroilor a avut loc un ceremonial militar și religios și au fost depuse coroane de flori.
Biroul de Presă al Ministerului Apărării