Comunicat de presăDirecţia Informare şi Relaţii Publice
E-mail:
Contact: 021-319.60.22
Persoană de contact: Andreea Dumitru

 


Comunicat nr. 245


Ministrul suedez al apărării, în vizită oficială în România


Ministrul Apărării, Teodor Meleșcanu, îl va primi marți, 2 septembrie, pe ministrul Apărării al Regatului Suediei, Sten Tolgfors, care efectuează, împreună cu o delegație, o vizită oficială în țara noastră, la invitația părții române.

În cadrul convorbirilor oficiale de la Ministerul Apărării, vor fi abordate teme de interes comun referitoare la parteneriate NATO și operații în urma deciziilor Summit-ului NATO de la București, la dinamica Politicii Europene de Securitate și Apărare, la participarea în operațiile internaționale de stabilizare a păcii și la lupta împotriva terorismului.

Cei doi oficiali vor discuta, de asemenea, despre contribuția celor două țări la Inițiative Regionale, precum și despre cooperarea militară româno-suedeză.

Marți, 2 septembrie, ora 14.15, miniștrii Teodor Meleșcanu și Sten Tolgfors vor susține declarații de presă la sediul Ministerului Apărării.

Jurnaliștii acreditați vor fi așteptați, pentru acces în instituție, la Punctul de Control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott), între orele 13.30-14.00.Biroul de Presă al Ministerului Apărării